Παρασκευή 5 Αυγούστου 2011

ΑΡΣΗ ΤΗΣ ΑΝΩΝYΜΙΑΣ ΣΤΑ BLOGS



Απο το 2007 με τη περιπτωση του Press-gr,οι Ελληνικες Κυβερνησεις του Πασοκ και της Νεας Δημοπρασιας,εχουν φαγωθει να δημιουργησουν νομοθετικο πλαισιο για τη λειτουργια των blogs,μιας και εν μερη παραμενουν το μοναδικο ελευθερο μεσω εκφρασης και κριτικης των πραγματων σε ολα τα επιπεδα.

ΓΙΑΤΙ ΤΟΥΣ ΕΝΟΧΛΟΥΝ ΤΑ BLOGS

1) Δεν μπορουν να ελεγξουν οι εκαστοτε κυβερνωντες και τα αφεντικα τους,τα κειμενα που δημοσιευονται,οπως επισης και τις αποψεις-κριτικες που βγαινουν προς τα εξω,με αποτελεσμα καποια απο αυτα να τους ενοχλουν και να τους τσουζουν ειδικα οταν λενε αληθειες.
2) Αρκετα blogs πηγαινουν παρα πολυ καλα σε επισκεψεις,αφηνοντας πισω τους sites και portals δημοσιογραφικων οργανισμων,εταιρειων κτλ,με αποτελεσμα οταν καποια απο αυτα τα ιστολογια αρχισουν να βαζουν διαφημισεις,κοβουν πακετα απο τη διαφημιστικη πιττα της αγορας του ιντερνετ και ετσι μειωνουν τα εσοδα των κατα τα αλλα μεγαλων sites...που τελικα συγκεντρωνουν λιγοτερες επισκεψεις,μιας και υπαρχει ανακατανομη.
3) Τα blogs αναμενεται να παιξουν βασικο ρολο στις "επαναστασεις" και "εξεγερσεις" των επομενων ετων.
Ηδη το πειραμα με τους Αγανακτισμενους πετυχε στο 100%.
(Αρχικα τις πρωτες μερες μαζευτικαν στο Συνταγμα 10-15.000,επειτα δειλα δειλα 50-60.000,μετα γιναμε 200.000,500.000...και στο τελος μιας και εβλεπαν πως η ολη κινηση ειχε στεφθει με απολυτη επιτυχια,με το φοβο μιας γενικευμενης λαϊκης εξεγερσης την επνιξαν με το γνωστο παρακρατος...)
4) Καποια blogs τολμουν να κανουν ενα βημα παραπανω και να αποκαλυπτουν κατα καιρους αυτα που τα κυριαρχα ΜΜΕ απαγορευεται να παιζουν,οπως για παραδειγμα φετος...κανενα καναλι δεν επαιξε το τι περιεχει η δανειακη συμβαση και το μνημονιο που υπεγραψαν στο ΠΑΣΟΚ...πραγμα το οποιο ειναι εξαιρετικα επικινδυνο για την εκαστοτε εξουσια μας.

ΤΙ ΙΣΧΥΕΙ ΝΟΜΙΚΑ ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΑ ΤΑ BLOGS.

1) Blogs με καταληξη .gr υπαγονται στην Ελληνικη νομοθεσια και αρα μπορει να γινει αμεσα αρση του απορρητου για συκοφαντικη δυσφημιση κτλ
2) Blogs με καταληξη .com υπαγονται στην Αμερικανικη νομοθεσια πχ blogspot.com που ειναι τα blogs που εχει η Google.
Στα blogs με καταληξη .com και ειδικα σε αυτα της Google, αρση του απορρητου ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ να γινει για πλημμελήματα,οπως ειναι η εξύβριση,η συκοφαντικη δυσφημιση κτλ.Αρση γινεται μονο για κακουργηματικου περιεχομενου πραξεις,οπως παιδικη πορνογραφια,εμποριο ναρκωτικων κτλ

ΤΙ ΕΙΔΟΥΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ ΠΑΝΕ ΝΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ

Το Νοεμβριο του 2010 ολοκληρωθηκε η συζητηση στο OpenGov αναφορικα με τη δημιουργια νομοθετικου πλαισιου για τα blogs.
Απο τοτε μεχρι σημερα εχουν ακουστει και συνεχιζονται να ακουγονται διαφορων ειδων αρλουμπες οι οποιες ουτε στεκουν πρακτικα ουτε νομικα.
Λενε για παραδειγμα πως οποιος ανοιγει blog θα πρεπει να το δηλωνει καπου,να υπαρχει καποιος νομικος του εκπροσωπος κ.α.Προς το παρον ακρη δεν εχουμε βγαλει.

ΠΩΣ ΘΑ ΠΑΝΕ ΝΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΤΟ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΓΙΑ ΤΑ BLOG


-Με το προσχημα της καταπολεμησης της μαυρης,ανασφαλιστης εργασιας στα blogs.
Καποια blogs με συνεχομενη ροη θεματων,ειτε εχουν διαφημισεις ειτε οχι,φαινεται πως μαλλον απασχολουν καποιους οι οποιοι κανουν βαρδιες,γραφοντας κειμενα και κανοντας posts.
Μαλιστα,συμφωνα με πληροφοριες,για το λογο αυτο,η κυβερνηση σκεφτεται φτιαξει κατι σαν την ΕΣΥΕΑ ,αποκλειστικα και μονο για τους εργαζομενους στα blogs,ωστε και αυτοι να εχουν δικαιωματα σε μισθους,επιδοματα,ασφαλιση κτλ.

-Δηθεν ωστε να καταπολεμησουν διαφορες αντιεξουσιαστικες ομαδες,οι οποιες οργανωνουν τις δρασεις τους μεσα απο τα blogs.Πρωτος ο Καραμανλης ειχε κανει λογο για τους κουκουλοφορους που οργανωνονται μεσα απο τα blogs το Δεκεμβριο του 2008.
-Με το προσχημα της καταπολεμησης των συκοφαντιων και του δικαιωματος οποιος θυγεται να μπορει να κανει μυνηση στον διαχειριστη του εκαστοτε blog.
Εαν πεις πχ πως ο Λοβερδος ειναι μαλακας μιας και εχει γαμησει το χωρο της υγειας,εκεινος ανετα θα μπορει να σου κανει μηνυση για συκοφαντια.
-Με το προσχημα της λογοκλοπης και του copy paste μιας και συμφωνα με το νομο απαγορευεται,εαν δεν παρεις εγγραφη αδεια απο το ΜΜΕ απο το οποιο παιρνεις το κειμενο που θες να δημοσιευσεις

ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΝΑ ΕΧΕΙ...

-Οποιο νομοθετικο πλαισιο λογοκρισιας και αυτολογοκρισιας πανε να μας περασουν,ακομη και να μας υποχρεωσουν να εχουμε νομικο εκπροσωπο για τα blog μας (πραγμα πρακτικα που δεν μπορει να γινει) ακομη και να μας "ταυτοποιησουν" οπως τα κινητα ...οτι και να κανουν με σκοπο να μας φιμωσουν... 1 ανωνυμο blog θα κλεινει...αλλα 10 θα ανοιγουν,σε ανεξαρτητους servers στο εξωτερικο,σε χωρες που δεν υπαρχει νομοθετικο πλαισιο για τα blogs,oι proxy servers θα παρουν φωτια και στη τελικη ισως αναγκαστουμε καποιοι να γινουμε χακερς για να μπορουμε να εκπεμπουμε ελευθερα,ανεξαρτητα και χωρις νταβατζηδες.

http://prezatv.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια: